Saturday, 5 October 2013

Kimiga Tailor

Assalamualaikum pretty bride to be..

Both persalinan for nikah & bertandang I tempah at Kimiga..for reception saje sewa..cheaper! Mase bertunang I used to tempah at Amy,Tailor @ WengKong,belakang Giant kecik KJ..so far okaylah jahitan dan kualiti..cuma saje lah kan nak bertukar angin..dah sampai semua house tuu so jalan punye jalan..singgah sekejap kt Kimiga..Kimiga ni dkt tingkat 2 atas Kamdar..senang je nak cari..the owner nama Kim..she's friendly..cuma bawa je baju yang nak ditempah & gambar atau if you can sketch the design by yourself lagi bagus..explaination saje tak cukup..nanti takut hasil nanti tak seperti yang dimahukan..any suggestion or nak apa apa just tell her..tq



(3)DIY Project is Fun! - corsage for family

Assalammualaikum :)

Ok actually corsage ni tiada dlm senarai wedding list pun..tp bile tgk corsage dlm magazine pengantin ni semua mcm menarik je..takde yg menolak pun..lg pun if ade corsage,so the invitees can differentiate whom is the family of the bride..so I thought I akan buat seniri dgn bantuan ibunda terchenta..yg diperlukan hanya lah ribbon,safety pin yg dh siap dalam packet tu..glue gun,ribbon pink (bunga) & hijau (daun)depends on what theme or colour u prefer k..why I dont prefer fresh flowers?..ok nanti lepas majlis at least the family can simpan benda tu..kalau fresh flower nanti layu kering..dibuang saje nt..kalau buat mcmni boleh la pin kt bag ke..pakai kt tudung as accesories ke..lg pun jimat..heee~

sehari cuba buat dlm 3-4 pcs pun okay dah..

things u need..

finally...

haruslah cuba pada diri sendiri dulu..heee

Monday, 5 August 2013

wedding invitation

Salam bride-to-be..
alhamdulillah..distribution wedding card sudah bermula..just to share about my wedding invitation card..after triple times changing this and that..we finally received the final artwork form the card vendor."pembetulan terakhir katanya"..correction and correction..will make it in point form :

1) the map for both side serious tak sama dgn map yg kita bagi
- alhamdulillah sudah dibetulkan
2)on mr fiance's side mereka tidak ada majlis bersanding tetapi di panggil "makan bertandang"
- alhamdulillah sudah dibetulkan
3)arrow on the map juga tidak selari..jalan yang perlu di ikut adalah jauh berbanding sebenarnya.
-alhamdulillah sudah dibetulkan
4) I did mention to them that i dont want any of ayat alquran to be printed in the card..nanti orang akan buang kad tu..not nice kan! so they replace with the doa..and the doa is :

Ya Allah Ya Tuhan Kami,
Satukanlah hati kedua mempelai ini
seperti engkau satukan Nabi Adam dan Hawa,
dan seperti engkau satukan Nabi Yusof dan Zulaika,
dan seperti engkausatukan
Nabi Muhammad S.A.W. dan Saidatina Khadijah


-alhamdulillah sudah dibetulkan mereka ganti dengan logo nama N&M :)

saya takda masalah untuk doa di atas tapi ada kemusykilan..sorry if im not mistaken..adakah zulaikha itu isteri nabi yusuf..kalau ikut apa yang saya baca zulaikha adalah isteri kepada firaun dan bukan isteri yusuf..
dan nabi yusuf adalah anak angkat kepada zulaikha dan firaun pada masa tersebut..dan adalah lagi kisah selanjutnya..wallahualam

**alhamdulillah kesemua diatas sudah dibetulkan..dan mereka amat memahami kehendak customer,alhamdulillah dah collect pun pada  3 June 2013 Sabtu :)


keselerakan rumah mula melanda ~~


mudah je nak cari kedai nye..since kami pun tempah masa karnival jom kahwin @SACC mall..nak collect baru pg kedai 


mcm2 design kad ade..tinggal bawa duit je..heeee


teaser envelope kad kahwin saya..kad nya surpriselaahhh...tungguu :)

Wednesday, 22 May 2013

(2) D.I.Y Project is Fun! - My guestbook

Assalammualaikum & happy thursday lovelies...
June is almost here..another 7 days..oohh I cannot believe its less than 100 days to my solemnization day..
alhamdulillah..preparation err 70% done I must say..I am in full swing with another fun diy project together with my creative soul mate my fiance..and we are in the midst of all the planning..one of them is my own guestbook.first up is the layout and of course picture of us..if you just diy your guestbook..i believe it such a beautiful way to add a bit of personal touch and sentimental value to your own guestbook but still depends on individual i guess :)

layout was done by mr fiance using photoshop

signage near the guestbook table..

yess i love ribbon and lace :)

both I bought from Kaison,Paradigm...

tadaaa...feel free to leave your wishes at our guestbook..okay....thank you

 random pic of us

alhamdulillah...next up will be one of my favourites diy..
tungguuuu.....

(1) DIY Project is Fun ! - nikah doorgift

Hello & assalamualaikum Bride to be..

Lepas pick up ibu di kl sentral today,we stop at ayam penyet kl sentral for lunch then kami terus menuju ke dewan yg sudah di tempah..since ibu bagi kepercayaan dkt saya utk pilih dewan..alhamdulillah..ibu tukang settle payment je..syukur syukur..then kami trus bertolak balik ke Nilai dgn niat nak beli benda lain @ Nilai 3,finally dpt benda lain..huhuhu..sokay..tetap sukaa!on our way, ibu sempat  tny " nikah nak bg doorgift ape?..saya ade idea sendiri tp bile ibu bgtahu idea dia..okay terus setuju...always trust your mom's choice okay..I believe my ibu is the beautiful person on earth..my best pengkritik yet my best supporter gituuu..hehe saya percaya idea ibu :)...sampai Nilai kami terus ke Kedai Aksesori Perkahwinan Lia 
(seblah pasar borong je..)okay kedai ni mcm serabut sikit..sbb barang semua mmg tak organize..rajin rajin la tawaf dalam kedai ni..harga pun bole pergi..yess murah kalau nk di compare dgn kedai lain la..marilah ke Nilai 3...!!!!(lupa nak amik pic laa..)then kami pun balik rumah dgn tangan yang tidak kosong..heheh..
semua ni dibeli berasingan then Do-it-yourself sudahh..!barulah ade sentimental value..kata nak cherish the moments..more moments will come but perhaps none like this moment...ehek~

red round boxes with lids
mini  lovely ribbons wif flowers on top

doily paper...100 pcs for rm 3 ajer..*suka*
plain round box..letak ribbon xlah npk plain sgt


slowly but surely..
fungsi doily paper td utk letak sbg alas dlm box tu..

okay malam tu jugak settle masuk kan doily paper dlm box..huhuhu..takpe pelan pelan kayuh,nanti sampai punye..haaaa..peribahasa tuh..huhu...dalam box tu kami letak kek lapis sarawak yang telah dipotong sbg buah tangan..kek lapis pun beli kt Nilai 3..mmg pure recipe kek lapis since the owner pun sarawakian..

part of it yang dah siap ..

okay thats it for now ..inshaAllah will update on reception doorgift pulak aite :)

Monday, 22 April 2013

the smile on my face does not mean I am OKAY

Salam everyone :)

Its almost 3ish am..and am sure most of you has arrived in the land of nod..sigh I cannot sleep since last night..keep thinking about issue of misunderstanding that running among the big families of mom's side..this only happened when ur "niat suci turn into niat buruk "adoihh..but sokay will motivate myself selflessly...its not that i dont want to share but let me just keep that in my drawer..breathe in..breathe out..typing can make me so relax..hahahah *sikitlahhh* when I give u a smile does not mean am okay but it means i appreciate the silaturrahim between you and me..and am appreciate what i have and what ever Allah has blessed me..and when it comes across my parents i will definitely give back..because why? because I love my parents so much..do not let outsider intrude your beloved family,and do not anger to your parent just to pleased another people..susah senang kita,parent tak kan biarkan kita.BELIEVE ME ! pls bear in mind those other "people"did not spend their life in building yourself... did they spend their money,time on yoU??
NO! they didnt !

Reminder to the heart : istighfar and may Allah guide us to be the best children that we can be to our parents.Inshaallah

Wednesday, 17 April 2013

quality vs quantity

Hello ladies =)

Its been a week I didnt met with mr fiance..one week only maah..heee..of course rindu..but then I managed to fulfill all the task accordingly..within that week mix feeling arise..astagfirullah..huh..!dugaan..! yeap,am the one who request to mr fiance to lessen our berjumpa time or lepak2 tak tentu hala time..time for us to look for quality not quantity..berjumpa bila perlu sahaja..mcm ade wedding ke..ade nk bincang psl wedding preparation ke..then only we meet up..yang selebihnya we whatsapp everyday..has been practising this for two months,starting last month(march),only  manage to see each other 4 times in a month like seriously..unlike before after work at 7 pm jerr mesti pg makan sama2..u peeps should try this as it will cause u "rindu" to see ur partner's face..so semalam my beloved took me to Jemari in KJ..makan ikan siakap 3 rasa,nasi putih & baby kailan..yumsieee..dh kate seminggu tak jumpa.mmg banyak la yang nak dikongsikan bersama...tgh makan terserempak dgn maryam & family pun makan kt jemari..sempat juga borak mcm2 dgn cik puan maryam =)

siakap 3 rasa.very tempting..mmg tinggal tulang je laa..hahah

almost 230 am..gunait ~~