Tuesday, 3 April 2012

Budget & Checklist

As for my preparations of tunang,alhamdulillah ade yang done,ade yang in progress,ade yang baru nak google pun hade.huhuhu..ermm sekadar berkongsi la kann..for photographer mmg kte dh book ngn dia awal2 tiba2 pulak dia kate ade event lain.okay okay i admit , me not yet transfer the deposit dan mmg nak bank in pd hari tersebut pun,dugaan yg pertama sepanjang plan.insyaAllah kena banyak2 berdoa supaya semua berjalan lancar.dont forget USAHA jugaaaa...amin~

Untuk checklist for Tunang

Catering+canopy   ~ done~
Baju  ~ in progress~
Cincin  ~done~
Mini dais ~in progress~
Dessert table ~in progress~
Photographer ~done~
MUA ~ done~
Fresh flowers ~ to order~
Hantaran for him ~ in progress~
doorgifts ~done~
handbouquet ~ done~

*
*
*
*

as for budget kan just to share wit the B2Bs out there..kalau dana yg sederhana hanya perlu fikir yg keperluan sahaja ,kehendak bole di lupakan sejenak..tp bole ke lupa kan kehendak tuu.kekekekek.bile baca blogs,comment kdg2 banyak jumpa benda yg buat kte tertarik mcm magnet*CONFIRM*lebeh baik fikirkan mana yang perlu..kena selalu remind dkt diri sendiri.sendiri mau ingat!!.lain kalau ade dana yang tinggi..bolehla add on sana,add on sini :) insyaAllah..hari pertunangan kite tanggungjawab kite dan terpulang pada hati kite actually.mmg mase browsing akan jumpa macam2.ape pun kena happy dan tenang mase plan.heheheh..while i browsing ,btw attach herewith contoh yg bole di jadikan guidance untuk persiapan tunang..contoh simple account,if ade nak add on bole saja ikut keselesaan masing2,ini sebagai sample & basic sahaja orite...

pakai excel je..yg mudah yg basic2 sudah.








till then..see ya...

ps : balik awal for training mmg heaven ~~~syukur

Love,


WG








2 comments:

  1. keeelaaas budget tunang ko...and tak habis ngn heaven training <---dengki

    ReplyDelete
  2. heheh.manede khelass sgt punn...training ofkos mmg heaven azhan :)

    ReplyDelete