Saturday, 14 April 2012

Patch lace


Assalamualaikum and helow melow beauty-ladies !

Its saturday morning and Off day......
Baru je bgn tido,tailor amy call"Moi,ur baju ready,u can come and fitting lor”...cepat je saya reply  “really ar amy?..okay im on my way now”...bahahaha..punyela terujaaa..pdhal belum mandi kot tp dah ontheway bagai.excited lebeh :)

Sampai kedai amy terus g fitting room***taadaaaaa***

Alhamdulillah..just nice je si tailor ni buat..syukur..ngam2 je.melekap kt badan...alkisahnye button kat sleeve lak amy kata dia blum siap lagi..adeiii..but then amy suggest button yg glam sikit..oklah ikut lah..janji tak tambah duit sudah..bukan kedek tp dh jnji nak yg tu then dia yg suggest yg lebeh Glamm kannn..heheh..final touch up amy convince cakap Monday u datang ok,luckily saya cuti sun till tues..so totally free..fully paid to amy.balance settled.syukur.

Haih baju dah siap..design not yet..hmm..am thinking of patch lace laa..mase wat clearance wardrobe tibe2 terpandang baju raya tahun lepas(belum rasmi pakai lagi okay!!,simpan je kt dlm tu)..tibe3 idea muncul**ting*
mcm nak kopi pasta je patch lace ni..sayang sangat kat dress ni  >_<  
beli kat jalan Tar time bulan ramadhan..murah gils ok..when the salesgirl scream "its peak hour!!" trus pg dekat she mention rm100 per pcs..ohh myy.....(aikkkk nak tengok je kah?..nak raya kannnnn)....terus sambar dua...ehehehe..yg lagi satu dah selamat pakai 1st day of raya.....

long dress with patch lace @ neckline
for neckline

plain dress or jubah mmg suitable wif this kinda lacey
instead of neckline,patch lace bole juga letak kat bottom of the baju ke,sleeve or veil ke,selendang ke memang Cun punye !!! ahhh i cant wait to DIY..err...or maybe handover to someone kot iaitu anies...for the neckline i can see some pic at google but then kat sleeve and bottom ni not yet research..its 5 am now still cannot sleep..tapi akhirnye lain yang di plan lain yang jadi..huuu..sokay lahh jadi puas ati ! okay now nak share sket on baju tunang saya..kain di beli di jakel (satin+chiffon)
okay baju tunang di jahit oleh Amy Weng Kong @ Kelana jaya 
patch  lace : buddy bead soul
beadings : buddy bead soul
selendang/shawl di beli di Semua House,Jln Tar


okay the owner of buddy bead soul ialah anies saffin badiah...choopp tp takde lah dlm gambar ni.hehe.yang dlm pic ni seme kwn2 laa..heeeee
anyway saya tak post pun baju tuk anis jahitkan beads seme saya hantar trus kt anis @putrajaya
easy! bole discuss ngn dia itu ini :)

No comments:

Post a Comment