Thursday, 21 June 2012

TIPS JIMAT...

Assalamualaikum  ,


Selamat berhari jumaat...its fridayyyy yaaww..yay!!.happy casual friday..if at work my dress code today is Smart casual since #im off day# so its free...yeahhh..heheh..ermm sleep a bit late last night,mimpi buruk mungkin tak cuci kaki ni before tido kot..astaghfirulahalaziimm...okay while reading + googling about my wedding preps I stumbled upon this useful tips..feel freee to share.....


Tips Jimat Belanja


1) Menyewa pakaian bukan membeli...
- okay  i know some of b2b suka beli for collection well depends on you okay...yang penting your budget and keselesaan..for me for nikah i prefer tempah bukan ape bole simpan and pakai lagi after kahwin...:)


2) Banyak kan research on pakaian
- site survey on pakaian yang kita sukaa sangat yang bole ditempah dalam belanja yang sederhana ...


3) Beli Kasut yang bole dipakai after kahwin
- pilih kasut yang kite bole pakai lagi  for other function  after kahwin..


4) Decide where to buat majlis 
- either at your lovely homey or luxury hotel...


5) Find for beautiful handbouquet & cheap
- yeahh..artificiall flower pun okay...if dapat cari handbouquet yang sebiji gile mcm fresh flower mmg cun! 


6) Meminta jasa baik rakan untuk jadi emcee pada majlis & menjaga muzik
- yeahhh selain dpt mengeratkan silaturahim harga pn bole kawtim kann...heheh 


7) Minta rakan yang mahir atau orang yang kite dah kenal vdalam fotografi &   video to capture our  best moment...
- yeahh so kite bole understand each other direction..nak sephia ke ape ke..nak edit ape ke..


okay after all depends on our budget  okay..macam yang ape ustaz di kursus kahwin inform kite nak kahwin dalam 3-6 jam je sehari tu..,so why pulun abis riban2..the more important life after kahwin..why kite nak hias pintu di luar rumah sedangkan dalam rumah tiada perhiasan langsung...whoaaa...panjang kan nasihat...well but then mengikut senior2 B2B its SO TRUEEE !!!










No comments:

Post a Comment