Saturday, 23 June 2012

Kursus Kahwin





DATE : 16 - 17 JUNE 2012
VENUE : MAASJID AT-TAQWA ,TAMAN TUN DR ISMAIL,K.L
FEE : RM80 PER PERSON



Alhamdulillah.syukur..kursus kahwin yang ditempah 3 bulan sebelum oleh Mr.Fiance dah pun lengkap di hadiri selama 1 hari setengah....sijil approved from Jabatan Agama Islam wilayah persekutuan pun dah collect 3 days after kursus...

Sijil dah dapat :)


antara itinerary untuk kursus kahwin pd hari tu :

DAY 1 :

230- 430 pm  :
Prosedur perkahwinan pembubaran by Ustaz Nasrodin
 (ustaz ni pernah menikah kan Dato'Siti Nurhaliza & Dato'K )
- adalah bincang2 psl topic on prosedur , hukum , undang2 perkahwinan,nikah&akad,susunan wali,permohonan dan dokumen2..alhamdulillah benda yang tak jelas now paham dah..

510 - 610 pm : 
Komunikasi Suami Isteri & akhlak oleh  Ustaz Abdul Kadir Derani...ustaz ni org kuala lipis,pahang..suara lantang..org kuala lipis ade vokal tinggi katanye.hehehe..banyak share tips mengawal kemarahan,hal kehidupannya & family..experiences..seronok dengar..alhamdulillah...

610 - 710 pm :
Kesihatan by Tuan Hj Sani
- topic best sgt.penceramah pun best,friendly.knowledgeable,he master the topic very well.and funny too..info on hiv test,hosp mana,bile nak buat...
  
DAY 2 :

730 am :
breakfast with mr fiance at puteri,had lontong and teh o..mr fiance rotic canai and nescafe...

830 am :
class begin ,ibadah & akidah..topic on hukum,ibadah,niat...by ustaz mohd ajib ismail...penceramah yang sangat serius pada mula dan dipertengahan sangat kelakar sampai lah akhir..asyik tergelak jee...

1030 am :
Makan pagi

1100 am :
pengurusan stress & konflik & rundingcara kekeluargaan...ustaz azman mat hassan...more to jenis2 stress dan cara2 menangani..leka ketawa sangat sampai lupa nak take note sket ape ustaz ni cakap..adoiyaii..

100 pm :
solat zohor and lunch

200 pm :
hubungan kekeluargaan by ustazah zawiah..pun kelakar di awal..tp mcm biasa la di pertengahan tu ade la mata mcm kena glue sket..hehe..tp overall mmg best..makanan pun disediakan sedap.. :)

okay jom layan gambar...



day 1


Day 2..in the morning..heavy pour outside...


me & nora izza a.k.a ijaaa..ija dtg with rizal...:)



menjeling-jeling ku bertentang..~~~



sekian.wasalam



No comments:

Post a Comment