Friday, 20 July 2012

Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan


ASSALAMMUALAIKUM everyone..


Selamat berhari jumaaat..am working as usual today..we got pot luck today and everyone need to wear blue colour in their appearance..hmm..am wearing blue jeans and with blue shirts inside covered with black cardigan..hello it still blue in the inside..oh ya and with pink hue scarf..tihehe..puasa is coming everyone..last nite i heard about the puasa announcement and..YaAllah cepat nye masa berlalu..Can't believe Puasa month is here already!dah ganti puasa tak nih?huehue..im so happyyyy everyone...kite puasa then kite Rayaaaa..





Since tomorrow we, all the muslims will start fasting.. to all muslims around the world, have a great fasting month...sempena menyambut bulan ramadhan yang mulia ni..saya nak ucapkan selamat menjalani ibadah puasa yang sebaik-baiknye..khususnye to my family,friends and bloggers..dalam bulan ramadhan ni bole lah kite grab peluang yang ade..cari keredhaan Allah,mintak keampunan,berdoa untuk syurga,berdoa untuk mendapatkan kesihatan tubuh badan dan...bersediaa for Malam Lailatul Qadar...selain itu puasa juga dapat rehat kan perut kite sekejap..yelah selama 11 bulan asyik keja overtime bagilah perut rehat sekejap..dan kalau rajin..insyaAllah rezeki pun mencurah2 di bulan yg mulia ni..:)


untuk ibadah :
- selamat berpuasa di siang hari
- dont forget to wake up for Sahur
- jangan lupa tarawikh di malam hari kalau bole. 
- selamat menunaikan zakat fitrah
- banyakkan zikir dan doa insyaAllah
- join tadarus Al-quran
- perbanyakkan sedekah jariah
- banyak kan join majlis tazkirah
- jangan lupa pulun buat amal ibadah di bulan yg mulia ini okay.pesanan ini untuk diri saya juga...
- dan juga jangan lupa niat puasa okay..to be on the safe side..if sesiapa yang selalu terlepas niat tu bole lah niat puasa untuk sebulan terus..here the niat :

lafaz niat puasa sebulan
lafaz niat puasa harian


 SELAMAT BERPUASA...wish all Muslim a Blessed Ramadhan...May all Muslims rejoice & be blessed during this holy month..insyaAllah..:)

No comments:

Post a Comment