Sunday, 29 July 2012

Dewan Reception



Salam Ladies...


Kali ni misi mencari dewan diteruskan bersama encik tunang..siang malam kami gmail chat...since skrg bulan puasa.kdg2 tu continue chatting lepas sahur sampai terus siap2 pg keja* fening kefale juge yea cari dewan ni*..alhamdulillah saya ade tunang yang sgt memahami..encik tunang tukang provide segala info untuk dewan saya tukang pilih..haaaa.syokkan..heheh..ok since saya di besarkan di Petaling Jaya,so saya mahukan dewan yang berada di area klang valley only..even family menetap di Nilai Impian..since ibu buka bisnes di Nilai 3...ala pusat pemborong terbesar tuu..nak jugaaak mention terbesar*dah dalam radio kata cmtu*bisnes ape??hint : perkakas rumah..ha yang tu saya stori-mori nanti yeaa..sbb if nk buat reception di Nilai 3,xbyk choice..yg ade Dewan Makan Restoran Makanan Cina ade lah..then dewan Majlis Perbandaran Nilai,lgpun saya lebih memikirkan tetamu yg akan dtg nanti..kesian mereka kena minyak lagi..tol lagi*very understood* lagipun saya kurang kenalan di Nilai selain dari neber-neber sekalian...dan juga foreigners (myanmaries,nepalies,pakistanies,vietnamies...seriously Nilai banyak foreigners tapi depa ni tak kacau org..buat hal dia jaaah)..tapi ade jerr one of my friend yang dtg Nilai bukan shopping ke nak jalan ke..tapi nak cari calon bakal suami among pakistaniess katanyee*YaAllah tepuk dahi dgr ayat dia*mcm Amir Khan katanyeee...kepada wanita2 HARAPAN MALAYSIA...hmm kalu bole avoid lah mereka ni...bukan ape mereka nih dtg sini nak berniaga then nak kahwin ngn org sini sbb nak dapat kerakyatan penduduk tetap sahaja..believe it or not.just believe it!...banyak je kes kat nilai ni..perempuan melayu kahwin among pakistan walhal di pakistan nun dah ade bini hokeyy...nauzubillah..so beware..okay enough on that..astaghfirullah! okay as for dewan...

So saya decide..the hall (definitely not albert hall..hehe)... yg saya nak buat reception mestilah ade kriteria2 di bwh :


-aircond...supaya make up xcair and tetamu rase comfy
-paking space banyak(xmo yg kena bayar.sian kat tetamu saya..sayang tetamu kauuu..yelah kan among tetamu ade relative,friend,atuk2,nenda2,aunty2..etc.)
-senang nk locate tempat(so dat tetamu xsesat and xyah nak pusing byk kali...saya pernah je experience)
-dewan yang di sewa kalau bole ade sediakan catering skali..jadi saya xyah pening kepala nak hire catering lagi..(belum ade dewan dh xsbr nak food taste..ape kes?..ahahah)
- mesti wajib ade toilet / washroom/ restroom (senang to answer nature's call...takkan behind the bushes or tepi jalan..mintak di jauhkan...)
- ade masjid or surau (if buat tengahari or malam..bole lah zuhur and isyak lepas tu)
- pencahayaan kena baik(if gelap nk amik pic cmno..?)
- stage perlu lebeh tinggi sikit untuk pelamin...kenalah centre of attraction...


okay so far update on kriteria dahulu nanti update psl dewan pulak..wokie..:)

2 comments:

  1. Slam kenaL.

    saye br foLLow awak

    free, visit/foLLow La ye..
    sya-orked.blogspot.com
    B2B perak~

    ReplyDelete
  2. salam..hye orked violet..yeahh sure..will follow u as well..k..

    ReplyDelete