Monday, 1 October 2012

lets go to the Zoo..

Salam and have a blessed october month koranggg..

baru je nk suruh "wake me up when september end" dah masuk october rupanyee...uhuk!
bangun awal pagi sabtu yg lepas mmg tak pnh di buat pun..since dah bgn awal tuu konon nk pg jogging,bile ajak mahathir dia pulak xnk..nak pg swimming kata nye..kite pulak xnk..nk ajak mandi sungai pun tak nakk..hehe..so at last masing2 mengalah..okay jom pg zoo..heheh..b4 nk pg kena lah google, mana tak nye..after 18 years yesss..18 yrs tak pg zoo kauu..jalan pun tak tahu..so bile google maps tu baru la confidence sket.ehehe..maklum lah xde gps..hehe..

okay gerak kul 930 am then kul 1030 tu dh smpi..jam sikitlahh..adult ticket rm25 with mykad..if pakai mykad rm25 if not then rm30..whoaaa!!! zoo negara improved!cantik dah..lebeh selesaa lahh..cafe pun byk so xsempat breakfast bole je breakfast at any cafe avail dalam / luar cafe @ zoo...

lepas je entrance dah dgr unggas ,si amang , sekalian beruk punye suara..wakakak..okay ktorang xnaik zoo tram pun lebih selesa jalan kaki..bole amik pic suka2 hati..heheh..okay lah saje nk uplod pic and enjoyyy...huh hoo hoo (bunyi beruk),...



 "helo..wheres my food..?"


beautiful aquarium..shark,arapaima..


itu lah ikan arapaima..sampai melengkung badan,,terlalu kenyang..mungkin..


heheh..penguin yg sgt cute..

hey youu...hahah



mr fiance


show starts at 11 am..if sampai awal then u will get better seat..if not mmg panass..



haaa..most of them are pre-school kids :)


..while waiting


okay..there u are...


dombi the sea lion...


the trainer


huuu...good job dombi!


again,


and the birdie name is hachiko..



ahhh dombi play netball...


try to reach the small ball...


uuu..dombi use its nose and moustache to balance the ball..


helo i am cockatoo..i am 40 yrs old...

inside tuanku abdul rahman aquarium..and its free entrance...




fiance and his drama lahh...hahahah


credit to mr fiance...nice shot..





wehooooo kdg2 best taww pg tmpt mcmni..asik shopping mall jerrr..hikhikkkk


mandi time


friend of gloria



not sure whether its sleeping or...ummmm...


so cute and aggresive toooo





flamingos






nice shot by fiance



after eat then sleep.

beauty mousedeer..

..am so excited that iI could visit all these creatures after 18 years..
alhamdulillah

No comments:

Post a Comment