Wednesday, 21 March 2012

Pictures talk


Assalamualaikum & helohh penghuni doniaaa :)


Kalau dah namanye B2B ade je bendaa nak share kannn.Today I would like to share pasal photographer pilihan lah..hehe.maklumlah dh jumpa photographer pilihan setelah 2 bulan mengugel..hehehe..tgk check list ade je yg lum settle..


Alhamdulillah..after searching everywhere to find the suitable photographer , finally I was recommended by one of my colleague (Azlan)..after chit chating about  wedding & etc,Azlan did mention yang dia ade kawan who involve in  this photography stuff such wedding,engagement  and etc.Azlan  sent me the name of photog and their email(thank you so much taw Azlan that's so kind of youu,even we baru je kenal hari tu a.k.a jiran workstation.hehe)...by looking at the wedding photo sample I noticed that their pictures are all natural colours (actually saya kurang sket on sephia,grey seme tu,tak berapa sgt)syukur saya mmg nak yg mcmtu pun,as for me gambar sgt penting nak lagi di hari istimewa ofkos nak yang cantik dan berkenan di hati dan puas hati.InsyaAllah

Okay then we proceed by emailing each other..rupanye Abg H punye wifey satu department dgn saya daaa..keesokan nye Azlan pn kenal kan wifey Abg H dgn saya...ooOO..selalu je nmpk but we jarang tegur each other.harharhar.so kortg pun dh kenal..Kak Azi nama nyee..well actually in finding the right photographer of your own,they should be the easiest to find.Allah show me the way.Syukur.

First :
Begin your search not only at search engine hokey,by asking for recommendations from friends and family or anyone else who have held wedding ke engagement ke pun bolehhh. Ask if they liked the photographer. Look at their wedding album or webpage or  blog or  the portfolio of the photographer it self.Selalu nye photographer mesti ade their own blogs punyee..bole lah refer di situ..

Second:
Q&A part.tanyalah ape yang anda mahu tanya dan state kan

-      - When
-       -Where
-       -Who
-       -Your budget as well
    -negotiate price and determine costs, everything is negotiable, including price,pakej,transportation fee.Makna nye kite tahu lah exactly what type of service and what package of photographs kite akan dapat nanti rasenye itu sebahagian lah dari BASIC criteria kena ade kann.


moment mase sarung cincin wajib kena hade :)


if anything nak tambah di alu alukan..baru balik dari hanta baju kat tailor td yeayy..amin..

Wassalam

WG

Friday, 16 March 2012

Quote of the day

style of inspiration.timeless.classic Audrey Hepburn


I love people who make me laugh.I honestly think its the thing I like most,to laugh.It cures a multitude of ills .Its probably the most important thing in person


- Audrey Hepburn


The beauty of a woman is not in the clothes she wears,the figure that she carries,or the way she combs her hair.The beauty of a woman is seen in her eyes, because that is the doorway to her heart ,the place where love resides.True beauty in a woman is reflected in her soul.
Its the caring that she lovingly gives,the passion that she shows & the beauty of a woman only grows with passing years


-Audrey Hepburn




breakfast at tiffanys

Monday, 12 March 2012

Eksperimen warna


Lavender?plum?red-violet?violet?lilac?mauve?Colour yg berkenan di hati sebenarnye ialah purple.. Purple is actually a shade of the color violet. While lavender, mauve and lilac are tints of the color violet..and its appear between primary colour iaitu merah dan biru ...ape pun la definisi warna purple..saya mmg suka purple dan my purple mungkin bole di kategorikan purple lilac kot..saje nak bereksperimentasi dgn warna..ermm rich lilac or deep lilac??

ni nama nye gown verangan bukan gown vera wang okeh...heheh


purple i like...


erm..ok lets pikir-pikir2kan,sambil layan lagu Warna sheila majid






Sunday, 11 March 2012

Hantaran checklist for E-day (1)


Kalau dah adat,maybe tak manis kalau di tolak ke tepi kann..well Mr.M and I decided to make our hantaran se-simple yg mungkin..For our engagement, I prepared the hantarans that we had to give to each other..the numbers of dulang hantaran,the items and etc..during discussions Mr.M kate kalau boleh dia nk makanan je,even i told him i wanna give him an ipad or iphone..but he refuse,biar la kite tukar benda2 mahal tu personally nanti dont display on our hantarans, benda mahal takut hilang sayang kalau dh ramai2 nanti katanyee....yes Mr.M has a right to his opinion..so our  parents and us have decided that there'll be 5 -7 hantaran..the items that i'll give him more to keperluan untuk kegunaan harian and foods of course..

For him (Mahathir)

1) Sireh junjung  -  moe will do it
2) Set of Ralph Lauren no.4  -  check
3) Office attire - check
4) Belt+Wallet  chocolates -   check 
5) Fruits - to order 
6) Cake - to order
7) Polka dot muffin - to order

For her (Nuriszuana)

1) Set of cincin - check..lama dah :)
2)Kain+Clutch bag - check
3)Skin care - check
4)Fruits - to order
5)Chocs/Cake - to order

some of the item will be put together so that the final will still be 5 and 7...tihehe...im glad the items almost done..to order foods sahaja..anything u peeps wanna share about hantaran pls drop me a line orait!

Love ,

WG

Saturday, 10 March 2012

Kain + Lacey

Assalamualaikum & hye peeps...

If Sebut jakel je mesti seme org tahu pasal kain kan..ingat kain ingat Jakel..wah siap ade tagline lagi for jakel tuu..

Its been awhile since I last blogged ehh..yeke...tihehe..ala bkn ape preparing stuff for my e-day then kerja yg tak tentu masa lagi..and so my back pain is officially back..again..a lots of pain..haihh...but it was awesome tho..by appreciating the little things in life and all the obstacles ,in future when u turn back u can smile to yourself and whisper "I or We" made it!"....ehehe...that quote helps motivate myself a lots..

...and the story begin with ...Fatihah (my msu friend) and I went to Jakel last monday,Jakel seksyen 7 in Shah Alam..ala yg depan Uitm tu...well its my off day on monday pulak tu..kinda heaven y'all (jalan tak jam dan jakel pun tak jam).. and coincidentally pulak missy Fatihah was mc (sakit kerrr...kekeke..)on that very monday..hahahah..ape lagi kan..bawak dia merayap lahh..sampai di Jakel.kami trus ke tgkt 3..dgn sabar SA @ Jakel tu mengesyorkan 5 jenis gulung kain berwarna purple..atas recommendation dari SA @ Jakel tu seniri ,fatiha's advice & juga setelah menurut kan kata hati..hehehe..finally yes i bought this Kain from Jakel...5 meter chiffon and 1 meter border lace...overall total RM295 mintak diskaun lagi dapat 280 adoiyai..siap suh SA tu jumpa supervisor dia mintak 250 tak berjaya,akhirnya  dptlah RM260..walaupun 35heng je diskaun,bersyukur...border lace agak mahal jugee yeee...huhu..eventho belum lagi jadi baju but im soo loving it..hopefully sangat it will turn to a nice baju kurung moden yg saya mahu la kannnn..insyaAllah..
 

kain & border lacey :p
Miss Fatihah yg setia menemani...meacehh.. :)
*
*
*
*
*
baru balik keja..its 2 am now..after a looong night at work and I can't wait to crawl in bed..till then..will update later akayyy...insyaAllah..daaaaa....