Saturday, 13 April 2013

Omar Ali

Salam..
Alhamdulillah mr fiance punye baju melayu for both nikah & bertandang dah siap !..saje tempah awal..kain beli sekali dgn baju nikah @ Jakel..atas recommendation ayah tersayang..beliau suruh tempah kt Omar Ali untuk baju melayu..selesa,jahitan teliti dan kemas kata nye..rupanye ayah dah tempah baju melayu raya dia dkt Omar Ali since dia bujang lagi katanyee..yup till now masih menggunakan perkhidmatan Omar Ali.setiap kali raya mmg ayah akan ajak pg Jalan Tar untuk tempah baju melayu dia..lama woo! kalau sanggup turun from Segamat semata nak tempah baju dgn Omar Ali..setia tak nama nye tuu? huuuu.. regular customer gitu..yup and I observe ayah mmg sgt particular dlm pakaian..so tempah in january dan dijangka siap masa 20 hari..tapi ari selasa(april) lepas baru berkesempatan untuk amik & fitting..lama dah baju tu tersimpan kt situu..since mr fiance was on leave for 2 days so dapatla settle everything...weehoo..bila sampai kt kedai Omar Ali,tunjuk receipt then terus fitting untuk tgk mana yg perlu di alter..rupanye bahagian kaki seluar kena alter sikit sbb agak singkat / senteng..tunggu dlm 1/2 jam la utk alteration..




branch omar ali di tempat lain..

selain amik tempahan baju melayu ade jugak la sampin,songkok,etc...if nak buat pilihan selain dr omar ali ade juga den wahab yg mmg specialised in tempahan baju melayu..and from my observation byk sbnrnya pilihan untuk cari tailor baju melayu ni...yg boleh jahit mmg ramai tp nak cari yg terbaik untuk diri sendiri tu hanya diri sendiri sahaja lah yg bole menilai...pg je dkt wisma yakin jalan tar tuuu...kalau nak elak jam dan parking yg agak mahal..bole naik lrt & berhenti masjid jamek..jimat & dpt kurangkan pencemaran udara jugak !

till then selamat berhujung minggu ~~

No comments:

Post a Comment