Wednesday, 22 May 2013

(1) DIY Project is Fun ! - nikah doorgift

Hello & assalamualaikum Bride to be..

Lepas pick up ibu di kl sentral today,we stop at ayam penyet kl sentral for lunch then kami terus menuju ke dewan yg sudah di tempah..since ibu bagi kepercayaan dkt saya utk pilih dewan..alhamdulillah..ibu tukang settle payment je..syukur syukur..then kami trus bertolak balik ke Nilai dgn niat nak beli benda lain @ Nilai 3,finally dpt benda lain..huhuhu..sokay..tetap sukaa!on our way, ibu sempat  tny " nikah nak bg doorgift ape?..saya ade idea sendiri tp bile ibu bgtahu idea dia..okay terus setuju...always trust your mom's choice okay..I believe my ibu is the beautiful person on earth..my best pengkritik yet my best supporter gituuu..hehe saya percaya idea ibu :)...sampai Nilai kami terus ke Kedai Aksesori Perkahwinan Lia 
(seblah pasar borong je..)okay kedai ni mcm serabut sikit..sbb barang semua mmg tak organize..rajin rajin la tawaf dalam kedai ni..harga pun bole pergi..yess murah kalau nk di compare dgn kedai lain la..marilah ke Nilai 3...!!!!(lupa nak amik pic laa..)then kami pun balik rumah dgn tangan yang tidak kosong..heheh..
semua ni dibeli berasingan then Do-it-yourself sudahh..!barulah ade sentimental value..kata nak cherish the moments..more moments will come but perhaps none like this moment...ehek~

red round boxes with lids
mini  lovely ribbons wif flowers on top

doily paper...100 pcs for rm 3 ajer..*suka*
plain round box..letak ribbon xlah npk plain sgt


slowly but surely..
fungsi doily paper td utk letak sbg alas dlm box tu..

okay malam tu jugak settle masuk kan doily paper dlm box..huhuhu..takpe pelan pelan kayuh,nanti sampai punye..haaaa..peribahasa tuh..huhu...dalam box tu kami letak kek lapis sarawak yang telah dipotong sbg buah tangan..kek lapis pun beli kt Nilai 3..mmg pure recipe kek lapis since the owner pun sarawakian..

part of it yang dah siap ..

okay thats it for now ..inshaAllah will update on reception doorgift pulak aite :)

No comments:

Post a Comment