Saturday, 5 October 2013

(3)DIY Project is Fun! - corsage for family

Assalammualaikum :)

Ok actually corsage ni tiada dlm senarai wedding list pun..tp bile tgk corsage dlm magazine pengantin ni semua mcm menarik je..takde yg menolak pun..lg pun if ade corsage,so the invitees can differentiate whom is the family of the bride..so I thought I akan buat seniri dgn bantuan ibunda terchenta..yg diperlukan hanya lah ribbon,safety pin yg dh siap dalam packet tu..glue gun,ribbon pink (bunga) & hijau (daun)depends on what theme or colour u prefer k..why I dont prefer fresh flowers?..ok nanti lepas majlis at least the family can simpan benda tu..kalau fresh flower nanti layu kering..dibuang saje nt..kalau buat mcmni boleh la pin kt bag ke..pakai kt tudung as accesories ke..lg pun jimat..heee~

sehari cuba buat dlm 3-4 pcs pun okay dah..

things u need..

finally...

haruslah cuba pada diri sendiri dulu..heee

No comments:

Post a Comment