Monday, 5 August 2013

wedding invitation

Salam bride-to-be..
alhamdulillah..distribution wedding card sudah bermula..just to share about my wedding invitation card..after triple times changing this and that..we finally received the final artwork form the card vendor."pembetulan terakhir katanya"..correction and correction..will make it in point form :

1) the map for both side serious tak sama dgn map yg kita bagi
- alhamdulillah sudah dibetulkan
2)on mr fiance's side mereka tidak ada majlis bersanding tetapi di panggil "makan bertandang"
- alhamdulillah sudah dibetulkan
3)arrow on the map juga tidak selari..jalan yang perlu di ikut adalah jauh berbanding sebenarnya.
-alhamdulillah sudah dibetulkan
4) I did mention to them that i dont want any of ayat alquran to be printed in the card..nanti orang akan buang kad tu..not nice kan! so they replace with the doa..and the doa is :

Ya Allah Ya Tuhan Kami,
Satukanlah hati kedua mempelai ini
seperti engkau satukan Nabi Adam dan Hawa,
dan seperti engkau satukan Nabi Yusof dan Zulaika,
dan seperti engkausatukan
Nabi Muhammad S.A.W. dan Saidatina Khadijah


-alhamdulillah sudah dibetulkan mereka ganti dengan logo nama N&M :)

saya takda masalah untuk doa di atas tapi ada kemusykilan..sorry if im not mistaken..adakah zulaikha itu isteri nabi yusuf..kalau ikut apa yang saya baca zulaikha adalah isteri kepada firaun dan bukan isteri yusuf..
dan nabi yusuf adalah anak angkat kepada zulaikha dan firaun pada masa tersebut..dan adalah lagi kisah selanjutnya..wallahualam

**alhamdulillah kesemua diatas sudah dibetulkan..dan mereka amat memahami kehendak customer,alhamdulillah dah collect pun pada  3 June 2013 Sabtu :)


keselerakan rumah mula melanda ~~


mudah je nak cari kedai nye..since kami pun tempah masa karnival jom kahwin @SACC mall..nak collect baru pg kedai 


mcm2 design kad ade..tinggal bawa duit je..heeee


teaser envelope kad kahwin saya..kad nya surpriselaahhh...tungguu :)