Saturday, 5 October 2013

Kimiga Tailor

Assalamualaikum pretty bride to be..

Both persalinan for nikah & bertandang I tempah at Kimiga..for reception saje sewa..cheaper! Mase bertunang I used to tempah at Amy,Tailor @ WengKong,belakang Giant kecik KJ..so far okaylah jahitan dan kualiti..cuma saje lah kan nak bertukar angin..dah sampai semua house tuu so jalan punye jalan..singgah sekejap kt Kimiga..Kimiga ni dkt tingkat 2 atas Kamdar..senang je nak cari..the owner nama Kim..she's friendly..cuma bawa je baju yang nak ditempah & gambar atau if you can sketch the design by yourself lagi bagus..explaination saje tak cukup..nanti takut hasil nanti tak seperti yang dimahukan..any suggestion or nak apa apa just tell her..tq



(3)DIY Project is Fun! - corsage for family

Assalammualaikum :)

Ok actually corsage ni tiada dlm senarai wedding list pun..tp bile tgk corsage dlm magazine pengantin ni semua mcm menarik je..takde yg menolak pun..lg pun if ade corsage,so the invitees can differentiate whom is the family of the bride..so I thought I akan buat seniri dgn bantuan ibunda terchenta..yg diperlukan hanya lah ribbon,safety pin yg dh siap dalam packet tu..glue gun,ribbon pink (bunga) & hijau (daun)depends on what theme or colour u prefer k..why I dont prefer fresh flowers?..ok nanti lepas majlis at least the family can simpan benda tu..kalau fresh flower nanti layu kering..dibuang saje nt..kalau buat mcmni boleh la pin kt bag ke..pakai kt tudung as accesories ke..lg pun jimat..heee~

sehari cuba buat dlm 3-4 pcs pun okay dah..

things u need..

finally...

haruslah cuba pada diri sendiri dulu..heee